L'EPS porta a Lleida la tercera edició de la FIRST LEGO League

Posted on febrer 7, 2014 
Filed under Agenda

FIRST LEGO League Lleida

Podeu ajudar-nos a controlar els desastres naturals?

Agafeu-vos fort, arriba, Nature’s Fury!

logo

La ciutat de Lleida, de la mà de l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Lleida, celebrarà el proper 22 de febrer de 2014, a partir de les 9:30h la tercera edició del torneig classificatori de la FIRST LEGO League a Lleida, competició internacional de robòtica per a joves de 10 a 16 anys, en la qual hauran de dissenyar i construir robots programables amb peces de LEGO, així com presentar un projecte científic associat al repte “Nature’s Fury”

Àrea de Comunicació – Oficina de Premsa UdL


Programa


pit

FIRST LEGO League – “Senior Solutions”. Preparant la competició al PIT

La FIRST LEGO League a Lleida

L’Escola Politècnica Superior de la UdL, com a organitzadora d’aquest esdeveniment, us convida a assistir a la FIRST LEGO League, per tal de gaudir, tant de les presentacions dels projectes científics dels estudiants, com de les diferents competicions de robots que es realitzaran al llarg de la jornada.

santaanna

L’equip Santa Anna Team del Col·legi Santa Anna de Lleida, guanyadors de la segona edició de la FLL Lleida

La tercera edició de la fase local de la FIRST LEGO League a Lleida tindrà lloc el dia 22 de febrer de 2014 a partir de les 9:30h a l’Auditori del Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera del campus de Cappont de la Universitat de Lleida (Jaume II, 67).

La competició de Lleida d’aquest any comptarà amb la participació de 25 equips integrats per més de 240 nens i nenes de 20 col·legis i instituts de les comarques de Ponent: Institut Joan Brudieu de la Seu d’Urgell, Institut de la Pobla de Segur, Institut d’Almenar, Institut Els Planells d’Artesa de Segre, Institut Alfons Costafreda de Tàrrega, Escola La Salle de Mollerussa, Col·legi Terraferma d’Alpicat, Institut Maria Rúbies de Lleida, Col·legi Episcopal de Lleida, Institut Josep Lladonosa de Lleida, Col·legi Maristes Montserrat de Lleida, Institut Gili i Gaya de Lleida, Institut Joan Oró de Lleida, Col·legi Santa Anna de Lleida, Colegio Santa Ana de Fraga, INS Marius Torres de Lleida, Jesuïtes-Col·legi Claver de Raïmat, INS Ermengol IV de Bellcaire d’Urgell, IES Vilatzara deVilassar de Mar i Campus Cerdanya de Puigcerdà

Cal remarcar que, un altre cop, en aquesta edició s’ha superat el nombre d’equips i participants: en la primera edició van participar 16 equips amb un total de 160 nens i nenes i en la segona edició, 20 equips amb un  total de 200 participants.

A més, un total de 80 voluntaris de tots el centres de la Universitat de Lleida fa dies que treballen per què aquesta tercera edició de la FIRST LEGO League a Lleida sigui tot un èxit.

Així mateix, cal destacar l’esforç dels mateixos participants (alumnes, professorat i centres), de les institucions (Escola Politècnica Superior, Universitat de Lleida, Consell Social de la UdL, Bombers de la Generalitat, Creu Roja de Lleida, Subdelegación del Gobierno en Lleida i la Unidad Militar de Emergencias del Ejercito), de les administracions (Ajuntament de Lleida i Diputació de Lleida) i de les empreses (SEMIC, IFR, GFT, LLEIDA.NET, SUPSA Supermercats Pujol, AGUSTÍ MESTRE, Mc DONAL’S i PONENT 2002, Google Developers Group i Engijoc) implicades alhora d’afrontar i assumir  la realització d’un esdeveniment d’aquesta magnitud que, en la seva segona edició va aconseguir mobilitzar un total de gairebé 1000 persones.

generalcloenda

Cloenda de la FLL “Senior Solutions”

En la present edició Nature’s Fury, els equips exploraran impressionants turmentes, terratrèmols, onades i molts més fenòmens de la naturalesa que podem emmarcar en el que denominem desastres naturals.

Els participants descobriran què es pot fer quan fenòmens naturals tan intensos fan acte de presència allà on les persones viuen, treballen i juguen. Aquest serà el punt de partida per desenvolupar un projecte científic que proposi una actuació en algun tipus de catàstrofe natural i que finalment serà posat en comú amb altres equips de manera col·laborativa.

En aquest sentit i amb l’objectiu d’ajudar als nens i nenes participants, l’Escola Politècnica Superior va sol·licitar l’ajut de professionals en aquests tipus de desastres (Exèrcit, Creu Roja, Protecció Civil i Bombers) i el dia 21 de novembre es va organitzar una xerrada informativa on van assistir els nens i entrenadors participants i van poder preguntar als professionals tots els seus dubtes i inquietuds.

FIRST LEGO League Lleida. Activitats complementàries

Així mateix, cal destacar que en aquesta edició, el mateix dia de la competició, al carrer Jaume II (Davant del CCCT i L’EPS) diverses de les institucions col·laboradores mostraran en directe els seus equipaments, organitzaran exhibicions, …

En concret, la Creu Roja de Lleida instal·larà d’un hospital de campanya i portarà l’equip de recerca en mitjà terrestre, que consta de gossos ensinistrats que faran diverses exhibicions en directe. El Bombers de Lleida mostraran un Centre de Comandament avançat amb generador incorporat, una autoescala de fins a 15 metres d’alçada  i un vehicle de suport i material en cas d’emergència i la Unidad Militar de Emergencias de l’exercit te previst d’exposar una ambulància de campanya medicalitzada, un vehicle autobomba i un jeep militar.

048

Així mateix aquestes activitats exteriors es complementaran amb un espai d’entreteniment exterior organitzat per Agustí Mestre que constarà d’un inflable i un circuit de cotxes elèctrics i una demostració de Drones a càrrec de l’empresa Engijoc.

A l’interior de CCCT també comptarem amb una Ludoteca LEGO per als més petits i d’un stand dedicat a la robòtica educativa.

ludoteca

Ludoteca LEGO en l’edició de l’any 2013

FIRST LEGO League. Àmbit nacional i internacional

A nivell mundial, més de 210.000 estudiants de 64 països tractaran d’aportar idees per preveure, controlar i minimitzar les conseqüències derivades dels desastres naturals en aquesta edició de FIRST LEGO League (FLL), la major competició internacional de robòtica per a estudiants.

A Espanya se celebraran 25 tornejos FIRST LEGO League, autèntics esdeveniments socials en què els participants, les famílies i una gran quantitat de voluntaris fan possible aquesta gran festa de la ciència i la tecnologia.

A més de defensar el seu projecte científic, els equips hauran de superar també emocionants proves contrarellotge amb els seus robots programables construïts amb LEGO.

La Gran Final FIRST LEGO League d’Espanya se celebrarà a Barcelona el proper 22 de març de 2013. Els premiats en aquesta gran final tindran l’oportunitat de participar en tornejos internacionals com el World Festival de St. Louis (Missouri – Estats Units) del 23 al 26 abril del 2014 i a l’Open European Championship que se celebrarà a Pamplona (Espanya) del 28 al 31 de maig del 2014.

FIRST LEGO League, l’èxit de la il·lusió

La FIRST LEGO League va començar fa 18 anys com una inspiració de FIRST (For Inspiration and Recognition of Science and Technology), organització sense ànim de lucre fundada per l’inventor i emprenedor Dean Kamen, i la innovadora companyia danesa LEGO.

Des de fa 10 anys la Fundació Scientia ha estat impulsat aquest programa internacional a Espanya, estenent any rere any aquest esdeveniment a més ciutats i creixent en nombre de participants.

Tanmateix, l’organització d’un esdeveniment d’aquesta magnitud requereix esforç, implicació i treball.

L’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Lleida ha comptat per a l’organització de la fase local a Lleida de la FIRST LEGO League amb la col·laboració i el patrocini de diverses institucions i empreses de de comarques de Lleida i el seu entorn

Presentación1

Premsa

500lc20

5 de febrer de 2014

diarisegre

17 de febrer de 2014

diarisegre

19 de febrer de 2014

diarisegre

La Mañana

21 de febrer de 2014

Bon Dia

Videos

2013_03_CAFEINA

Share

ComentarisLeave a Reply
Spam Protection by WP-SpamFree