World Wide EPS Meeting. Trobada internacional d'universitats

Posted on maig 6, 2014 
Filed under Agenda

Presentación1

Els propers dies 14 i 15 de maig de 2014, l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Lleida organitza el primer World Wide EPS Meeting (WWEPS).

L’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Lleida considera el procés d’internacionalització del centre un aspecte primordial, tant per la seva pròpia implantació i consolidació com a centre de referència com per al futur professional del seus estudiants. Aquest procés ens ha de permetre afrontar el futur amb optimisme i amb una visió global i oberta al món.

Els futurs professionals sorgits de l’Escola Politècnica Superior han de ser capaços d’afrontar amb les màximes garanties d’èxit els seus futurs reptes laborals, comprendre i visualitzar de forma global les autèntiques i excel·lents oportunitats laborals que s’ofereixen a escala europea i mundial.

Aquesta voluntat d’internacionalització se centra en quatre grans línies d’actuació: La internacionalització de la institució en tots els seus àmbits d’actuació (docència, recerca i transferència), la internacionalització de tots els membres de la comunitat universitària, la internacionalització de la recerca i la transferència i la consolidació de destinacions internacionals sòlides i de gran qualitat per al nostre alumnat.

Justament és en aquesta última línia d’actuació en la que s’emmarca el World Wide EPS Meeting.

Es tracta d’una trobada internacional d’universitats amb les que l’Escola Politècnica Superior manté vincles de col·laboració amb els següents objectius:

- Aprofundir en aquesta coneixença mútua per tal d’enfortir aquests vincles

- Incentivar i motivar als estudiants del centre a moure’s, donant-los a conèixer de primera mà, informacions bàsiques de les possibles destinacions de mobilitat internacional de que disposen.

- Crear i enfortir les sinergies existents, tant a nivell docent com a nivell de recerca amb les diferents universitats (creació de dobles titulacions internacionals, petició de projectes de recerca conjunts, etcètera).

Aquest acte, organitzat per l’Escola Politècnica Superior pretén, no tan sols tenir repercussió dins de l’àmbit de la Universitat de Lleida, sinó també tenir un abast més global dins de la ciutat. Es pretén mostrar que la ciutat de Lleida és atractiva com a destinació d’estudiants internacionals i, a més,  posseeix el potencial suficient a nivell universitari, empresarial i industrial  per a establir relacions amb d’altres institucions universitàries d’arreu del mon. Així doncs, un dels objectius de la trobada és que les institucions foranies coneguin l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Lleida i la pròpia ciutat, amb l’objectiu de convertir Lleida i la UdL en una destinació de mobilitat internacional de qualitat.

La metodologia que es durà a terme per assolir l’objectiu de donar a conèixer les possibilitats de mobilitat internacional que els estudiants de l’Escola Politècnica Superior tenen al seu abast, es desenvoluparà en dues direccions. Per una banda, es pretén recollir el testimoni d’estudiants que han estat de mobilitat, i que puguin explicar de forma presencial als estudiants actuals la seva experiència, com el fet de la mobilitat va canviar la seva mentalitat, com els va transformar i quines expectatives de futur els ha obert. Per altra banda, que les institucions internacionals assistents puguin presentar-se als estudiants, explicant breument quines titulacions tenen i com poden ser atractives per als estudiants de l’EPS.

Finalment cal destacar que també s’organitzarà una petita fira oberta al públic on totes les universitats participants disposaran d’un stand i podran oferir informació personalitzada a tots els estudiants que ho desitgin.

Les universitats participants en aquesta primera edició del World Wide EPS Meeting són:

Novia University of Applied Sciences. Vaasa (Finlàndia)

Hochschule – Esslingen. Esslingen (Alemanya)

University of Maribor. Kungota (Eslovènia)

FACENS-Faculdade de Engenharia. Sorocaba (Brasil)

University Politehnica of Bucharest. Bucharest (Romania)

Silesian University of Technology. Gliwice (Polònia)

Faculty of Mathematics and Natural Sciencies ITB. Bandung (Indonèsia)

VIA University College. Horsens (Dinamarca)

University Dzemal Bijedic. Mostar (Bòsnia-Herzegobina)


Les activitats adreçades als estudiants són:

Dimecres 14 (de 12:00h a 14:00h i 15:00h a 17:00)

Experiències de mobilitat, de part d’estudiants EPS que han estat o estan de mobilitat

de 12:00h a 13:00h: Francisco Saenz, Nacho Acín i Agueda gasión

de 15:00h a 16:00h: Ricard Garra i Miquel Latorre

Presentació de les universitats presents al WWEPS Meeting:

de 13:00h a 14:00h:

VIA University College
Hochschule-Esslinge
FACENS Faculdade de Enghenaria
University Politehnica of Bucarest
University Dzemal Bijedic

de 16:00h a 17:00h:

Silesian University of Technology
Novia University of Applied Sciences
Faculty of Mathematics and Natural Sciences ITB
Fontys University ICT Eindhoven
University of Marivor

Dijous 15 (de 11:30h a 17:00h)

Fira d’universitats, en la que cada universitat tindrà un estand on donarà informació personalitzada de la seva institució i de les possibilitats de mobilitat.


Programa

Premsa

10 de maig de 2014

diarisegre

EMILleida.jpg

La Mañana

Share

ComentarisLeave a Reply
Spam Protection by WP-SpamFree