Les fotografies del concurs FotoMath, exposades a l’IEI

Posted on febrer 24, 2015 
Filed under Agenda

IEI_05

Fins al dia 1 de març les fotografies del concurs de fotografia matemàtica FotoMath 2009, 2011 i 2013 (http://www.fotomath.udl.cat), organitzat pel Departament de Matemàtica de la UdL, estan exposades a la Sala Montsuar de l’Institut d’Estudis Ilerdencs (Plaça de la Catedral s/n).

Aquest concurs va néixer amb l’objectiu de fer palesa la presència de les matemàtiques en la vida quotidiana, així com d’animar a la recerca, la creativitat i la divulgació d’aquesta ciència. L’èxit de les dues primeres edicions FotoMath 2009 i 2011 ens ha animat a continuar amb aquest certamen de caràcter biennal. Des d’aquí volem agrair el suport que ens han donat els patrocinadors, sense el qual aquest esdeveniment no hagués estat possible.

“Més de la meitat del cervell humà es dedica al procés de veure i interpretar allò que un veu. Fer que un fenomen sigui visible és ampliar extraordinàriament la nostra capacitat per comprendre’l.” (John D. Bernal, científic irlandès, 1901-1971).

“Vostè pot triar entre tenir unes certes nocions clares de matemàtica o no tenir-les, però ha de saber que si no les té, és vostè una persona molt més manipulable que en el cas contrari.” (Citació extreta de El hombre anumérico de John Allen Paulos, professor de matemàtiques i escriptor d’assajos divulgatius sobre matemàtiques. Estats Units, 1945).

L’objectiu es fer que aquesta exposició sigui itinerant. Així que si hi ha algú interessat en disposar d’ella per un temps, nomes cal que contactin amb la professora de l’EPS, Maite Grau

Share

Comentaris



Leave a Reply




Spam Protection by WP-SpamFree