Jornada Agri-Food BigData

Posted on març 17, 2015 
Filed under Agenda

food_data_shutterstock

El proper dijous 26 de març partir de les 9.30h a a la sala d’Actes de l’edifici CeDiCo del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari, es realitzara la jornada Agri-Food BigData.

Els Centres de Recerca INSPIRES i AGROTECNIO de la  Universitat de Lleida, juntament amb Bioinformatics Barcelona (BiB), impulsa una iniciativa per fomentar la recerca i les iniciatives empresarials que requereixin extreure coneixement de dades Agroalimentàries.

L’objectiu d’aquesta Jornada és presentar exemples de necessitats de tractament de dades agroalimentàries i les possibles solucions tecnològiques.

El volum de dades de la xarxa, i en particular, les dades agroalimentàries, no paren de créixer. Aquestes dades provenen de llocs molt dispersos, administració, grups de recerca, empreses, institucions, associacions, organismes públics i privats, etc. Podem destacar diferents tipus de dades dins del camp agronòmic, entre d’altres, medi ambientals, climàtiques, forestals, rius, embassaments, regs, incendis, sols, massa arbòria, plagues, etc. Tota aquesta informació pot estar en diferents formats, entorns, suports, sistemes d’emmagatzemament,…, com pot ser xarxes socials, bases de dades, pàgines web, blocs…

Programa de la Jornada Agri-Food BigData:

9:30 Benvinguda

9:45 Iniciatives Big Data

10:30    Necessitats del sector

Consells bàsics per començar els projectes de Big Data. Jordi Riera (NexTReT)

Necessitats de maneig i emmagatzematge de dades per un servei de teledetecció a gran escala: el cas d’AgroPixel. Daniel Garcia (AgroPixel)

11:00    Pausa Cafè

11:30    Encaix de la proposta de plataforma Big Data en el Plà estratègic de recerca, innovació i transferència agroalimentària de Catalunya

Maria Josep de Ribot (Cap del Servei d’Innovació Agroalimentària del Dept. d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural).

11:50    Tecnologia Big Data en el centre de recerca INSPIRES

12:10    Aplicacions potencials de Big Data en el sector Agroalimentari

12:30    Taula Rodona

13:15    Acomiadament

Podeu trobar tota la informació de la Jornada, així com formalitzar la vostra inscripció a:

http://gcd.udl.cat/agrobigdata/

Share

ComentarisLeave a Reply
Spam Protection by WP-SpamFree