Alumnes del Grau en Enginyeria Mecànica de l’EPS, visiten la planta de generació elèctrica renovable Termosolar Borges

Posted on abril 13, 2015 
Filed under Notícies. EPS

IMG_4022

Alumnes de l’optativitat de Instal·lacions de 4rt curs del Grau d’Enginyeria Mecànica van visitar el passat dijous 9 d’abril la planta de generació elèctrica renovable Termosolar Borges.

termosolar-en-cataluna-borges

La planta va entrar en funcionament el gener del 2013  i es tracta de la primera instal·lació híbrida al món que combina energia termosolar i biomassa; Subministra energia elèctrica neta a 27.000 llars, evitant així l’emissió de 24.500 tones de CO2 anuals.

Aquest sistema d’hibridació amb biomassa permet el funcionament les 24 hores del dia en aconseguir un major aprofitament de la instal·lació. La producció d’electricitat continuada durant les 24 hores del dia sorgeix de la captació de rajos solars durant les hores diürnes (el camp solar està format per 2688 receptors parabòlics (dispositius que s’orienten segons la trajectòria de desplaçament del sol) que ocupen una superfície de 96 hectàrees) i es completa durant les hores nocturnes mitjançant la generació de vapor d’aigua a les calderes de combustió de biomassa instal·lades a aquest efecte, el combustible principal son residus de biomassa forestal i agrícola, així com cultius energètics.

IMG_4029

Share

Comentaris



Leave a Reply




Spam Protection by WP-SpamFree