L’EPS present a la construcció amb supertova (Earthbag) del centre mèdic de Uagadougou (Burkina Faso)

Posted on abril 13, 2015 
Filed under Notícies. EPS

Eduard i David treballant

Dos estudiants de l’Escola Politècnica Superior, en Ramon Llimós i en Eduard Zafra han viatjat fins a Burkina Faso, amb motiu de la construcció de la primera fase (del 6 al 19 d’abril de 2015) del projecte d’habitatge earthbag al “Emsimision Training Medical Center”, a Ouagadougou, Burkina Faso.

En Ramon Maria LLimós Montagut, es  Arquitecte Tècnic per l’EPS de la UdL i, actualmente, estudiant de postgrau a la Universitat de Lleida. En Eduard Zafra Bosch, actualmente estudia Arquitectura Tècnica a l’EPS i està duent a terme les practiques Tutelades en Empresa  a La Fundació Lleida Solidària.

comença l'expedició

El passat 15 de novembre es va iniciar a l’EPS  el Taller d’Auto-construcció amb Superadobe (Earthbag) amb l’objectiu de practicar amb aquesta tècnica de construcció ecològica que utilitza sacs tubulars plens de terra. (+info)

emplaçament

L’objectiu d’aquesta primera fase del projecte es el d’iniciar les activitats necessàries per a la construcció del primer mòdul d’habitatge que formarà part del centre mèdic “Emsimision Training Medical Center”.

L’associació per a la cooperació i desenvolupament Emsimision, és el propietari d’un terreny de 8632m2 al districte de Boulmiuogou, un dels més pobres de Uagadougou (Capital de Burkina Faso). En aquest lloc, gestionat per Emsimision Burkina Faso, l’equip de voluntaris de l’Escola Politècnica Superior (UdL), iniciaran les activitats necessàries per a la construcció del primer mòdul d’habitatge que formarà part del centre mèdic “Emsimision Training Medical Center”.

El terreny està situat a uns 200 m d’una carretera asfaltada i disposa de facilitats per accedir a recursos bàsics com l’aigua, l’electricitat, etc.

material al solar

En concret, en aquesta primera fase del projecte que ha estat finançat per la Oficina de Desenvolupament i Cooperació (ODEC) de la UdL en col·laboració amb la Fundació Lleida Solidària i dirigit per la professora de l’EPS, Lídia Rincón Villareal, s’han de realitzar les següents accions:

(1) Obres d’adequació i anivellament del terreny, mitjançant subcontractació d’excavadora.

(2) Previsió de pas d’instal·lació de sanejament, excavació de rases.

(3) Replanteig de l’edificació i excavació de rases per a fonamentació de l’edifici.

(4) Compra de materials i eines per a tota la construcció de l’edifici.

(5) Gestions per a la contractació de personal local en previsió de la construcció de la segona fase (estructura i revestiments).

(6) Gestions per a la presentació de llicència d’obres i verificació de compliment de la normativa vigent així com els tràmits legals a superar.

reunio al solar

Més imatges al Facebook de l’EPS

Share

ComentarisLeave a Reply
Spam Protection by WP-SpamFree