Els enginyers informàtics pre-Bolonya obtenen l’equiparació amb el sistema actual

Posted on abril 30, 2015 
Filed under Notícies. EPS

http://www.montrel.es/system/sys_css/img/inicio/inginformatica.jpg

Els enginyers en Informàtica que van obtenir els seus títols abans de la implantació de l’anomenat Pla Bolonya ja tenen correspondència en el Marc Espanyol de Qualificacions per a l’Educació Superior (MECES).

Aquesta decisió és el punt final d’un llarg procés d’adequació, les premisses es troben en el primer esborrany de normativa presentat al març de l’any passat, i que finalment va desembocar en el Reial Decret 967/2014, un text legal que va rebre llum verda a novembre després de molta polèmica.

Finalment, el Consell de Ministres va aprovar divendres les resolucions que posen fi al procediment d’equiparació pel qual es reconeix la correspondència dels títols oficials d’Enginyeria Tècnica en Informàtica de Gestió, Enginyeria Tècnica en Informàtica de Sistemes i Enginyeria en Informàtica al corresponent nivell del Marc Espanyol de Qualificacions per a l’Educació Superior: nivell 2 per als títols d’enginyeria tècnica i nivell 3 per al d’enginyeria.

Com informa al seu web el Consell de Col·legis Oficials d’Enginyeria Tècnica en Informàtica (CONCITI), durant aquest procés han estat ateses diverses de les seves sol·licituds, en concret:

-La Correspondència serà de nivell 2 per a l’Enginyeria Tècnica en Informàtica de Gestió o de Sistemes i de nivell 3 per a l’Enginyeria Informàtica, és a dir nivell similar al de grau i màster respectivament.

-Informàtica ha estat inclosa en la branca d’Enginyeria i Arquitectura, i no en la de Ciències, tal com apareixia en l’esborrany inicial.

Les titulacions d’informàtica van ser les primeres a iniciar el procediment d’equiparació, juntament amb l’Enginyeria de Camins, atenent la sol·licitud presentada el 26 de novembre per CONCITI davant el director general de Política Universitària i davant el secretari general d’Universitats.

Share

ComentarisLeave a Reply
Spam Protection by WP-SpamFree