L’EPS acollirà a Lleida la World Robot Olympiad (WRO), competició de robòtica d’àmbit internacional

Posted on setembre 30, 2015 
Filed under Agenda

WRO_4

El proper dissabte 3 d’octubre de 2015, l’Escola Politècnica Superior (EPS) de la Universitat de Lleida (UdL) acollirà, per primera vegada, el torneig classificatori de la World Robot Olympiad (WRO), competició de robòtica a nivell mundial adreçada a joves estudiants d’entre 7 i 15 anys on els participants lluiten per assolir els reptes. Aquesta competició, organitzada per World Robot Olympiad Advisory Council, neix als països asiàtics l’any 2000 i amb els anys s’amplia a la resta del món. L’any 2013 s’inicia a Espanya promoguda per la fundació EducaBot.

Aquesta competició es suma a les diverses activitats ja organitzades des de l’EPS  que pretenen fomentar les vocacions científiques i tecnològiques i desenvolupar habilitats en l’àmbit tecnològic entre els alumnes d’educació primària i secundària (FIRST LEGO League i Mercat de Tecnologia)

La World Robot Olympiad (WRO) de Lleida s’organitza conjuntament amb l’empresa especialitzada en robòtica educativa Engijoc.

S’organitzen diverses competicions al voltant de 3 desafiaments:

- Regular: Es proposen dos reptes dins d’una temàtica determinada. El repte està relacionat amb el país que acull la final a nivell mundial.

- WRO GEN II: Els participants participen amb el seu robot en un partit de futbol.

- Open: L’objectiu és construir un robot perquè pugui investigar i explorar diferents entorns.

Enguany a Lleida només es realitzarà la competició Regular amb 8 equips.

La qualitat d’aquesta competició de robòtica està en el foment de valors i capacitats, els participants treballen en equip i han de desenvolupar la seva creativitat, tenir iniciativa i resoldre problemes per realitzar el repte que se’ls proposa. Un dels valors afegits d’aquesta competició és que el robot es construeix el mateix dia de la competició i les regles de joc són anunciades amb antelació abans de la competició menys una, que es pot anunciar el mateix dia de la competició.

El desafiament Regular consta de dues categories: Elementary, de 7 a 12 anys (nascuts entre 2003 i 2008) i Junior High, de 13 a 15 anys (nascuts entre 2000 i 2002)

Per participar s’ha de formar un equip reduït de mínim dos i màxim tres participants més un entrenador que és qui dona suport als participants durant el procés de preparació de la competició però mai pot col·laborar ni comunicar-se amb l’equip durant el torneig.

Horari-WRO

Youtube

Share

ComentarisLeave a Reply
Spam Protection by WP-SpamFree