Cicle de conferències a Caixaforum Lleida: “Matemàtiques, cultura i societat”

Posted on octubre 16, 2015 
Filed under Agenda

Us detallem la informació sobre la primera de les conferències del cicle de conferències “Matemàtiques, cultura i societat” que organitza el Caixaforum Lleida (Avda. Blondel, 3)  i que creiem que pot ser del vostre interès:

Unint geometria, art i natura per mitjà de l’animació 3D

Dimecres 21 d’octubre | 19 h

Les matemàtiques, i molt especialment la geometria, estan al darrere de moltes animacions 3D, com Snakes, basada en un dels gravats més famosos d’Escher; Isfahan, inspirada en l’arquitectura persa, plena de complexes tessel·lacions; Nature by Numbers, en què es posen en relació elements de la natura amb la successió de Fibonacci, la proporció àuria o les tessel·lacions de Voronoi, o Ars Qubica, que tracta de la relació entre geometria i art amb diversos moments clau de la pintura o el mudèjar de la seu de Saragossa. Durant la xerrada veurem el procés creatiu i constructiu d’aquests treballs d’animació i com, al llarg del procés, tenen una funció important, com a eines de treball, les matemàtiques, en general, i la geometria, en particular.

Cristóbal Vila, llicenciat en Belles Arts, autor de Nature by Numbers, Shakes, Inspirations, Isfahan i Ars Qubica.

Matematicas 2 #567981334

Share

ComentarisLeave a Reply
Spam Protection by WP-SpamFree