Cicle de conferències a Caixaforum Lleida: “Matemàtiques, cultura i societat”

Posted on octubre 27, 2015 
Filed under Agenda

Us detallem la informació sobre la primera de les conferències del cicle de conferències “Matemàtiques, cultura i societat” que organitza el Caixaforum Lleida (Avda. Blondel, 3)  i que creiem que pot ser del vostre interès:

SORPRESES MATEMÀTIQUES

Dimecres, 28 d’octubre de 2015

A les classes o als llibres escolars de matemàtiques que hem fet servir, no hi sol haver gaires sorpreses, (quasi) tot és previsible. Nosaltres intentarem sorprendre amb petits trucs de màgia; alguna poesia; problemes de la vida real amb solucions inesperades; situacions quotidianes en les quals, encara que no s’esperi, es fan servir les matemàtiques; vídeos o sèries amb sabor matemàtic (com The Simpsons); jocs en què es pot guanyar sempre (si s’aconsegueix descobrir l’estratègia guanyadora); sortejos justos o injustos…, i tot plegat en un ambient lúdic i participatiu.

A càrrec de Fernando Corbalán, escriptor i divulgador, professor col•laborador del Departament de Mètodes Estadístics de la Universitat de Saragossa.

Matematicas 4_ca_ES #486241934

Share

ComentarisLeave a Reply
Spam Protection by WP-SpamFree