Cicle de conferències a Caixaforum Lleida: “Matemàtiques, cultura i societat”

Posted on novembre 3, 2015 
Filed under Agenda

Us detallem la informació sobre la primera de les conferències del cicle de conferències “Matemàtiques, cultura i societat” que organitza el Caixaforum Lleida (Avda. Blondel, 3)  i que creiem que pot ser del vostre interès:

Estadistica sociedad de datos_ca_ES #310139501

L’ESTADÍSTICA EN LA SOCIETAT DE LES DADES

Dimecres, 4 de novembre de 2015

Vivim en un món que ens aclapara amb informacions basades en quantitats de dades ingents que requereixen una anàlisi acurada per extreure’n conclusions vàlides i útils: és l’era del Big Data. L’estadística és una de les eines essencials en aquesta anàlisi de dades, que no són només números, sinó que poden ser imatges, textos o recerques a internet. La modelització de la dispersió de malalties ha de tenir en compte consideracions que s’ignoraven fins ara, com les interaccions i els desplaçaments humans. Passa el mateix amb l’anàlisi de xarxes de comunicacions o de dades financeres. Revisarem la funció que té l’estadística i que ha de continuar tenint en l’anàlisi d’aquest tipus de dades, englobades sota la denominació Big Data.

A càrrec de Gerardo Sanz, professor titular i director del Departament de Mètodes Estadístics de la Universitat de Saragossa.

Share

ComentarisLeave a Reply
Spam Protection by WP-SpamFree