Els Estats Units aproven una llei (ESSA) que reconeix la informàtica com una matèria acadèmica vital

Posted on desembre 15, 2015 
Filed under Notícies. EPS

hoyla-edu-obama-firma-la-student-succeeds-001

Membres del Congrés, Líders Educatius I Estudiants aplaudeixen al president Obama en la signatura de la ESSA (Chip Somodevilla)

Aquest mes de desembre als Estats Units s’ha aprovat la Llei Every Student Succeeds Act (ESSA) que reconeix la informàtica com una matèria acadèmica fonamental i vital (al nivell de la lectura i l’escriptura) per a una educació “completa” del segle XXI.

Aquesta llei s’ha vist com un fet històric i un important pas endavant per a l’educació K-12 als Estats Units ja que permetrà l’exposició i connexió permanent de la informàtica com a part de l’aprenentatge en altres àrees del currículum, el que suposa l’acceptació general de la informàtica com a assignatura bàsica als Estats Units en totes les escoles primàries i secundàries. El llenguatge de la nova llei fa referència a la informàtica dins de les seves disposicions STEM (acrònim per les disciplines acadèmiques de ciència, tecnologia, enginyer i matemàtiques), incloent la seva definició d’escoles especialitzades STEM. És important destacar que, ESSA també obrirà noves vies per a la formació i desenvolupament professional dels mestres d’educació informàtica.

La ESSA va tirar endavant amb el suport dels dos partits i el projecte de llei va ser aprovat per la Cambra de Representants per una votació de 359 a 64 i pel Senat per una votació de 85 a 12. El president Obama va signar el projecte de llei el 10 de desembre.


Més informació a http://preview.acm.org/media-center/2015/december/essa-epc

Share

ComentarisLeave a Reply
Spam Protection by WP-SpamFree