Cinquena edició de la FIRST LEGO League a Lleida

Posted on febrer 3, 2016 
Filed under Agenda

DSC_8235_20q8

.

Àrea de Comunicació – Oficina de Premsa UdL

Youtube

Programa

La ciutat de Lleida, de la mà de l’Escola Politècnica Superior (EPS) de la Universitat de Lleida (UdL), celebra la cinquena edició del torneig classificatori de la FIRST LEGO League (FLL). A més, per primer cop es celebra, paral·lelament la primera edició de la Jr. FIRST LEGO League (Jr.FLL), adreçada a joves de 6 a 9 anys.

La competició FLL de Lleida d’aquest any compta amb la participació de 27 equips integrats per més de 240 nens i nenes de 23 col·legis i instituts de les comarques de Lleida, Osca i Saragossa. Pel que fa a la Jr. FLL comptarà amb la participació de 5 equips procedents de 4 col·legis de Lleida i Saragossa.

IMG_20150221_yty7656

En la passada edició l’equip Pitalegòrics de l’Institut Els Planells d’Artesa de Segre i l’equip Almetronix de l’Institut d’Almenar, van classificar-se per a la gran Final Estatal de la FLL quallant una gran actuació. De fet, els nois de Els Planells d’Artesa de Segre van guanyar el premi al Treball en Equip, quedant cinquens a la classificació general, i van obtenir una plaça per participar a l’Open African Championship  - Johannesburg (South Africa) on van aconseguir el segon premi a la Millor Presentació de Projecte.

DSC_8740_20q8

Un total de 130 voluntaris treballaran perquè aquesta cinquena edició de la FIRST LEGO League sigui tot un èxit.

Així mateix volem destacar l’esforç dels mateixos participants (alumnes, professorat i centres), de les institucions (Escola Politècnica Superior, Consell Social de la UdL, Vicerectorat d’Activitats Culturals i Projecció Universitària), de les administracions (Ajuntament de Lleida, Diputació de Lleida i Consell Comarcal del Segrià) i de les empreses (IFR, SEMIC, LLEIDA.NET, GFT, SUPSA SUPERMERCATS PUJOL, ENGIJOC, AGUSTÍ MESTRE, ROS ROCA, MC DONALD’S, GOOGLE DEVELOPERS GROUP, ILNET,  i FRUTAS BEAN). Tots ells  s’han implicat al màxim a l’hora d’afrontar i assumir  la realització d’un esdeveniment d’aquesta magnitud que, en la seva quarta edició, va aconseguir mobilitzar un total de gairebé 1200 persones.

A més aquest any també comptarem amb activitats complementàries com són les ja tradicionals Ludoteca i circuit de cotxes elèctrics del Mestre. Així mateix també es duran a terme tallers: Interacció amb biosensors i Competició MotoStudent, per part de l’Escola Politècnica Superior i “Robòtica per a tots” d’Engijoc.

Finalment destacar a al carrer Jaume II, davant mateix del CCCT  l’empresa Ros Roca exposarà un camió de recollida de residus i l’empresa ILNET una deixalleria mòbil. Participants i visitant podran veure i rebre de primera mà informació referent a aquests vehicles.

En la present edició amb el repte Trash Trek, els equips participants exploraran el fascinant món dels residus. Des de la recol·lecció, a la classificació i la reutilització intel·ligent. Dels residus, en podem aprofitar molt més del que sembla!

FLLTrashTrek

La competició de Lleida d’aquest any comptarà amb la participació de 27 equips integrats per més de 240 nens i nenes de 24 col·legis,  instituts i institucions de les províncies de Lleida, Osca i Saragossa:

Institut La Mitjana de Lleida
Institut Marius Torres de Lleida
Institut Samuel Gili i Gaya de Lleida
Col·legi Santa Anna de Lleida
Jesuïtes-Col·legi Claver de Lleida
Fundació Champagnat- Maristes Montserrat de Lleida
Col·legi Episcopal de Lleida
Institut Maria Rúbies de Lleida
IES Ronda de Lleida
Institut Josep Lladonosa de Lleida
Escola La Salle de Mollerussa
Institut d’Almenar
Institut Els Planells d’Artesa de Segre
Institut Ermengol IV de Bellcaire d’Urgell
Col·legi Terraferma d’Alpicat
Institut Joan Brudieu de la Seu d’Urgell
Institut Alfons Costafreda de Tàrrega
Escola Vedruna Balaguer
Ajuntament de La Pobla de Segur
Ajuntament de Balaguer
Colegio Santa Ana de Fraga
Colegio Salesiano Santo Domingo Savio de Monzón
Colegio Gascón y Marín de Saragossa.
.

Vols viure la FIRST LEGO League i no pots venir dissabte al Campus de Cappont de la UdL?
Segueix-ho via streaming a http://www.udl.cat/tv

.L’acollida d’aquesta activitat a Lleida ha estat molt positiva: en la primera edició van participar 16, 20 equips en la segona, en la tercera 24 equips, 25 en la quarta i, en aquesta cinquena edició s’ha arribat als 27 equips.

[FLL 2012]   [FLL 2013]   [FLL2014]   [FLL2015]

IMG_0070 (2)

A nivell mundial, més de 250.000 nens, nenes i joves de 10 a 16 anys, de 76 països participaran en aquesta edició de FIRST LEGO League (FLL), la major competició internacional de robòtica per a estudiants del món.

A Espanya es celebraran 23 tornejos FIRST LEGO League. Els Premis al Guanyador dels Tornejos Classificatoris FLL donen accés a la Gran Final FLL Espanya que se celebrarà els dies 12 i 13 de març  a Girona.

La Gran Final FLL Espanya dona l’oportunitat de participar en els tornejos de caire internacional. Concretament aquest any són:

2 places – WORLD FESTIVAL – St. Louis (USA), del 27 al 30 abril
7 places – Open European Championship –  Tenerife (Espanya) – del 4 al 7 de Maig
1plaça  – FLL Razorback Invitational – Arkansas (USA) – del 19 al 22 de Maig
1 places – FLL Philippine Islands Invitational – Lapu-Lapu (Filipines) – del 1 al 4 de Juny
.
DSC_8189_20q8
.
lleida al minut
Holalleida
Share

ComentarisLeave a Reply
Spam Protection by WP-SpamFree