XXI Prova Cangur de la Societat Catalana de Matemàtiques a l’EPS

Posted on març 7, 2016 
Filed under Agenda

Cangur 2016

El 7 d’abril a l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Lleida (Jaume II, 69 – Campus de Cappont) es durà a terme una nova edició de la prova Cangur, convocada per la Societat Catalana de Matemàtiques, i organitzada per  les respectives comissions balear, valenciana i catalana.

La prova Cangur, de caràcter internacional es un joc-concurs anual que es desenvolupa el mateix dia en totes les nacions participants. L’objectiu d’aquesta iniciativa és estimular i motivar tants alumnes com sigui possible i contribueix a la popularització de les matemàtiques entre la mainada i els joves sense cap objectiu de selecció nacional ni de comparació entre països.

Els nivells escolars a què s’adreça el Cangur de la SCM són:

- Cangur Primària: alumnes de 5è i 6è de Primària

- Cangur 1r, 2n i 3r d’ESO

- Cangur 4t ESO i 1r i  2n de Batxillerat

Els enunciats de la prova Cangur es seleccionen en el míting internacional que anualment convoca l’associació Le Kangourou sans frontières. La reunió per a la preparació del Cangur 2016 va tenir lloc a Göteborg (Suècia) el mes d’octubre de 2015.  Posteriorment la comissió Cangur de la SCM i les corresponents subcomissions territorials (Catalunya, Balears, País Valencià) i dels diferents nivells del Cangur en fan la traducció i adaptació a la nostra llengua.

- Els enunciats es presenten agrupats en tres nivells de dificultat (problemes de 3 punts, problemes de 4 punts, problemes de 5 punts).

- El nombre de preguntes i la durada de la prova al 2016 a les seus de Catalunya serà:

- Cangur Primària:  20 preguntes, una hora.

- Resta:  30 preguntes, 5 quarts d’hora.

- No es permet l’ús de calculadores, ni de telèfons mòbils, ni de cap altre aparell electrònic.

- Sí que es poden emprar instruments de mesura i també paper per fer esborranys.

- El full de respostes s’haurà d’omplir amb bolígraf blau o negre  per a possibilitar la lectura òptica.

Aquest any a Catalunya es superaran els 95.000 participants. A Lleida  la prova Cangur, organitzada per la Societat Catalana de Matemàtiques, està coordinada pel Departament de Matemàtica de la Universitat de Lleida (UdL) en col·laboració amb l’Escola Politècnica Superior (EPS)  i el Vicerectorat d’Estudiantat, Postgrau i Formació Continua de la UdL.

distribució aules cangur

Share

ComentarisLeave a Reply
Spam Protection by WP-SpamFree