El Grup de Recerca en Computació Distribuïda de l’EPS-UdL dissenya una app antitabac per als hospitals catalans

Posted on desembre 16, 2016 
Filed under Notícies. EPS

Àrea de Comunicació – Oficina de Premsa UdL

El grup de recerca de Computació distribuïda de l’Escola Politècnica Superior (EPS) de la UdL i de l’start up sorgida del Trampolí Tecnològic de la UdL especialitzada en el disseny i desenvolupament de solucions de telemedicina, Hesoft Group s’ha encarregat de dissenyar una aplicació per a mòbils (app) -disponible en català, castellà i anglès-  per deixar de fumar vinculada a Shuite TControl, una plataforma amb una comunicació bidireccional que pot ser adaptada a diverses aplicacions, com aquesta del tabac o la també desenvolupada per la UdL per al control de pacients hipertensos.

Sis centres de la Xarxa Catalana d’Hospitals sense fum participaran en un estudi pilot sobre l’ús d’aquesta aplicació app, que té com a objectiu final l’aplicació del programa als 84 hospitals de tot Catalunya ja que, en paraules del responsable de la Unitat de Tabaquisme del Santa Maria, Francesc Abella és tracta de “minimitzar al màxim el risc de recaiguda dels pacients que han deixat de fumar, tot oferint-los un contacte continu amb els professionals sanitaris a través d’una xat similar al WhatsApp”.

ddddd

Constitució del grup de treball amb membres de la UdL, l'ICO i el Santa Maria Foto: UdL

Share

ComentarisLeave a Reply
Spam Protection by WP-SpamFree