Alumnes de l’EPS, visiten la planta de generació elèctrica renovable Termosolar Borges

Posted on febrer 24, 2017 
Filed under Notícies. EPS

image4

Per tercer any consecutiu els alumnes d’optativitat de l’assignatura d’Instal·lacions II i Instal·lacions III del Grau d’Enginyeria Mecànica, acompanyats pels professors, Josep Eras i Marc Medrano, van visitar el passat dimecres 22 de febrer la planta de generació elèctrica renovable Termosolar Borges on van ser rebuts molt amablement pel gerent de Termosolar Borges SL, Santiago Ceballos.

La planta va entrar en funcionament el gener del 2013  i es tracta de la primera instal·lació híbrida al món que combina energia termosolar i biomassa; Subministra energia elèctrica neta a 27.000 llars, evitant així l’emissió de 24.500 tones de CO2 anuals.

image5

Aquest sistema d’hibridació amb biomassa permet el funcionament les 24 hores del dia en aconseguir un major aprofitament de la instal·lació. La producció d’electricitat continuada durant les 24 hores del dia sorgeix de la captació de rajos solars durant les hores diürnes (el camp solar està format per 2688 receptors parabòlics (dispositius que s’orienten segons la trajectòria de desplaçament del sol) que ocupen una superfície de 96 hectàrees) i es completa durant les hores nocturnes mitjançant la generació de vapor d’aigua a les calderes de combustió de biomassa instal·lades a aquest efecte, el combustible principal son residus de biomassa forestal i agrícola, així com cultius energètics.

image3

La visita va consistir en una presentació d’un power point sobre les característiques i operativa de la planta solar, seguit d’una visita a la planta. Entre la quinzena d’alumnes i professors que van realitzar la visita cal destacar que també hi havia tres alumnes de mobilitat internacional que en aquests moments gaudeixen d’una beca Erasmus per estudiar a l’EPS.

image1

Share

ComentarisLeave a Reply
Spam Protection by WP-SpamFree